Menu

pergoláink vasbeton alapja

BETON ALAPOK

PERGOLÁINK BETON ALAPJA

Általában minden kerti pergola terasztetőnek kell, hogy legyen beton alapja. Mivel a borovi vagy vörösfenyő oszlopok stabilitása és a fából készült tetőszerkezet súlyánál fogva nagyon nehéz, így mindenképpen legalább a tartóoszlopok alá erősen javasolt egy 60 cm mély vasbeton tuskó.

Persze ezek csak az alapkövetelmények, hiszen az igazán magas minőséget képviselő fából készült pergoláknál a tartószerkezet és a komplett tető alá is készül vasbetonból egy beton alap, amire fa, kő vagy akár műanyag, úgynevezett WPC burkolatot is szerelhetünk.

Fontos még tudni, hogy a pergola stabilitását és az időtállóságát -továbbá nem utolsó sorban a használhatóságát- nagymértékben növeli a beton alap. Ezért fontos, hogy mind a terasztetőt, mind pedig a hozzá tartozó kiegészítő szerkezeti megoldások kivitelezését hozzáértő szakember végezze. A kivitelező kiválasztása előtt érdemes a cégek referencia munkáit megnézni, majd utána döntsük el, hogy kivel is készítettjük a fából készült kerti pergola terasztetőnket.

Amennyiben sikerült meggyőznünk a TerraceArtist által készített pergolák magas minőségéről és időtállóságáról, akkor kérje ingyenes ajánlatunkat. Rövid határidővel, az egyes európai forgalmazók és minősített szerelőik segítségével elkészítjük komplex ajánlatát.

(forrás: fából készült, hajlított gerendás pergola terasztetők gyártója és teraszburkolatok kivitelezője – TerraceArtist)

Go to top